De leukste foto-apps voor je smartphone

Fotografie is met de snelle vooruitgang van de techniek binnen ieders bereik gekomen. Wie heeft er vandaag de dag geen digitale camera? De meeste digitale camera´s zijn van prima kwaliteit en zijn gemakkelijk in gebruik, zodat je er met een beetje creativiteit de mooiste foto’s mee kunt maken. Maar er komen steeds meer mogelijkheden bij, zoals camera’s op smartphones in combinaties met handige foto-apps. Ontdek hier de leukste foto-apps voor je smartphone.

De bekende Instagram-app
Instagram is mogelijk de bekendste foto-app voor de smartphone. Deze app is beschikbaar voor smartphones die draaien op zowel het Android besturingssysteem als het iOS besturingssysteem. Deze app is niet voor niets heel bekend, het is namelijk een heel gemakkelijk te gebruiken app. Deze app biedt je de mogelijkheid om foto’s te delen via social media websites. Je kunt ook heel eenvoudig een filter over je foto’s plaatsen. Een veel gebruikte filter, die je misschien weleens bij foto’s van vrienden op Facebook hebt gezien, is de Retro filter. Een van de nieuwste filters is de Willow filter, een monochrome filter met paarse tinten en een bijna transparante witte rand. De Instagram-app is gratis te downloaden.

iPhoto voor professioneel ogende effecten
Met een iPhone kun je prima foto’s maken en in combinatie met de iPhoto-app kun je de foto’s een professionele touch meegeven. iPhoto is een uitgebreide foto-app die veel mogelijkheden biedt via multi-touch bewerkingen. Dit houdt in dat je gewoon dat deel van de foto kunt aanraken dat je wilt aanpassen en de opties verschijnen in beeld. Je kunt de foto rechtzetten, een storende achtergrond wegsnijden of de belichting aanpassen. Je kunt ook gemakkelijk allerlei effecten op je foto toepassen om de sfeer van je foto te veranderen of gebruik een van de penselen om je foto op te poetsen. Met iPhoto is het ook mogelijk om een fotobibliotheek bij te houden, een fotoverslag te maken en foto’s te delen via social media. De iPhoto-app kost € 4,49.

Adobe Photoshop Express voor op je smartphone
Iedere professionele fotograaf kent vast wel het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop. Adobe heeft nu ook voor iOS en Android smartphones een app ontwikkeld met de naam Adobe Photoshop Express. Deze app beschikt over een aantal extra functies voor de camera van je smartphone, waaronder een timer. Verder vind je in deze app de bekende bewerkingsmogelijkheden van Photoshop, zoals het gemakkelijk snijden van je foto’s. De app is gratis te verkrijgen. Je kunt deze app vervolgens nog uitbreiden met extra effecten, waar je wel voor moet betalen.

De nostalgie van de polaroid met Apict
Houd je van de nostalgie van de polaroid, dan is de Apict-app vast iets voor jou. Deze app is alleen beschikbaar voor Windows Phone smartphones. Het is een eenvoudige app die je foto’s de uitstraling geven van een polaroid foto. Ook kun je gemakkelijk een tekst toevoegen. Je hebt de keuze uit diverse lettertypes. Deze app is voor € 0,99 te downloaden.

Overige interessante gratis foto-apps
Dit is nog maar een hele kleine selectie van foto-apps die er vandaag de dag beschikbaar zijn voor smartphones. Andere interessante gratis apps die je ook eens zou kunnen uitproberen zijn Photosynth voor het maken van panoramafoto’s, Afterfocus voor het achteraf aanpassen van de scherptediepte in je foto, Night Camera for Android voor betere foto’s in slechte lichtomstandigheden en Pixlr-o-matic als alternatief voor Instagram.

Comments

comments

© Copyright Fotografie Academie