Fotograferen voor een betere wereld

Wil je fotograaf worden? Denk dan ook eens na over wat jou drijft om fotograaf te worden en wat je graag met jouw fotografie wilt bereiken. De mogelijkheden binnen de fotografie zijn zeer breed. Er bestaat uiteenlopende disciplines. Fotografie kan bijvoorbeeld een krachtig middel zijn om misstanden in de wereld aan de kaak te stellen. Dat was een van de drijfveren van de fotografe Patricia Willocq voor haar carrière als fotografe.

Verdrag Rechten van het Kind 25 jaar
Op 20 november 2014 viert het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind zijn 25ste verjaardag. Binnen het kader van deze dag worden er ook door heel België door UNICEF allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder diverse tentoonstellingen, workshops, concerten en andere activiteiten. In het stadhuis van Ath is een bijzondere fototentoonstelling van Patricia Willocq te bewonderen met de titel ‘Blanc Ebène’. De tentoonstelling is te bezoeken van zaterdag 22 november tot en met zondag 30 november (open elke namiddag van 14u tot 17u en donderdag- en zaterdagmorgen van 10u tot 12u).

Blanc Ebène van Patricia Willocq
De tentoonstelling ‘Blanc Ebène’ toont foto’s van albinokinderen in Afrika. In veel delen van Afrika lopen deze kinderen groot gevaar, dat geldt vooral in landen als Tanzania en Burundi. Hier worden deze kinderen vaak vermoord of verminkt door medicijnmannen, omdat ze ongeluk zouden brengen. Patricia Willocq is geboren in Congo en was als kind al gefascineerd door de albino’s. Ze reisde over de hele wereld en toen ze onlangs terugkwam in haar geboorteland besloot ze een fotoreportage over deze kinderen te maken. De reportage is bedoeld als een getuigenis van hoop, moed, liefde en succes om deze mensen de waardigheid te geven die ze verdienen. Ze hoopt dat met deze reportage de albino’s in Afrika meer begrip en tolerantie krijgen.

De wereld veranderen met fotografie
Dat fotografie veel meer is dan alleen maar wat mooie beelden maken, dat laat het project ‘Blanc Ebène’ van Patricia Willocq heel duidelijk zien. Fotografie kan een sterk instrument zijn voor mensen die de wereld willen veranderen. De foto’s van Willocq gaan de hele wereld over. Het project heeft onder meer een eervolle vermelding gekregen tijdens de UNICEF Photo of the Year Awards. Laat je inspireren door dit project om na te denken over wat jij na je Cursus Fotografie graag met je professioneel fotografiewerk wilt bereiken. Misschien zijn er bepaalde onderwerpen of misstanden waarvan jij graag zou willen dat de wereld daarvan op de hoogte was?

Fotograaf worden bij UNICEF?
Een succesvolle fotograaf worden hangt van een aantal factoren af, zoals het uitstekend beheersen van de technieken, voldoende creativiteit en veel ervaring op doen. Tijdens een Cursus Fotografie van de Fotografie Academie word je uitgedaagd om veel leuke oefenopdrachten uit te voeren. Maar ervaring opdoen kan op nog veel meer manieren. Je kunt misschien nu al aan de slag als fotograaf bij UNICEF! Regelmatig zijn ze hier op zoek naar vrijwillige fotografen!

Comments

comments

© Copyright Fotografie Academie