Tips voor je eigen website als fotograaf

Wil je van fotografie je beroep maken? Dan is het belangrijk dat je na je opleiding fotografie jezelf en je werk goed presenteert. Daar bestaan allerlei handige middelen voor; een eigen fotografie website is een goed idee. We geven je hier een aantal tips om het beste te halen uit je eigen fotografie website.

Je eigen bedrijfswebsite als fotograaf
Wat is het doel van je website? Als beginnende fotograaf wil je natuurlijk zo gauw mogelijk aan de slag en nieuwe opdrachten binnenhalen. Een goed doordachte bedrijfswebsite kan je daarbij helpen. Op deze website ga je fotografie als dienst aanbieden, een professionele uitstraling is daarom essentieel. Denk eraan dat je niet alleen maar je werk toont, maar dat je ook naar voren laat komen wie je bent en wat je naast vakwerk nog meer te bieden hebt, bijvoorbeeld op het gebied van service, benaderingswijze en visie.

Beter gevonden worden met een specialisatie
Heb je een specialisatie? Je hebt als fotograaf vast wel een voorkeur voor het maken van bepaald soort foto’s of voor een specifiek onderwerp. Het is een aanrader om daar je specialisatie van te maken en daar op je website de focus op te leggen. Hiermee kun je je onderscheiden van andere fotografen. Je zult bovendien gemakkelijker online gevonden worden door klanten die naar jouw specialisatie op zoek zijn. Dit betekent daarom ook interessantere opdrachten, waardoor je jouw carrière meteen op het juiste pad zet!

Zoekmachine-optimalisatie ‘Content is King’
Was voorheen een eigen website voldoende, nu zul je actief aan de slag moeten om je website goed vindbaar te maken en om hoog te ranken in de internet zoekmachines als Google. Dit heet zoekmachine-optimalisatie. Een van de belangrijkste onderdelen hiervan is kwalitatieve content. Het niet voor niets dat de uitspraak ‘Content is King’ binnen de online marketingwereld de boventoon voert. Hoe kun je hierop inspelen?

Begin een bedrijfsblog, maar dan moet je wel zeer regelmatig nieuwe artikelen plaatsen. Schrijf bijvoorbeeld een verhaal bij een fotosessie. Wat was het doel? Hoe is de sessie verlopen? Wat waren de moeilijkheden? Hoe heb je die opgelost? Probeer in de teksten die je voor je website schrijft enkele belangrijke zoekwoorden te verwerken om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Zorg er wel voor dat het jouw tekst blijft, gericht op je doelgroep. Je schrijft de artikelen niet voor Google.

Kies voor een responsive website
Een ander aandachtspunt voor je website is dat het vandaag de dag belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je website ‘responsive’ is. Hiermee wordt bedoeld dat je website zich vanzelf aanpast aan het formaat van het scherm. Hierdoor werkt je website ook goed op mobiele apparaten als smartphones en tablets. De statistieken laten zien dat steeds meer mensen via deze apparaten websites bezoeken. Je zou potentiële klanten kunnen missen wanneer je website niet goed mobiel te bekijken is.

Opleiding fotografie
Wil je een goede start maken als professionele fotograaf? Schrijf je dan hier in voor de opleiding fotografie van de Fotografie Academie. Tijdens de opleiding zal je nog meer goede tips krijgen van je ervaren vakdocent voor een vliegende start van je carrière!

Comments

comments

© Copyright Fotografie Academie