Actiesport fotowedstrijd Red Bull Illume Image Quest

Durf jij de uitdaging aan? Meedoen aan fotowedstrijden is voor iedereen die een professionele fotograaf wil worden een goede manier om ervaring op te doen en wie weet om je werk bij het grote publiek en bij professionals uit de fotografiebranche in de kijker te spelen. Heb je interesse in het maken van foto’s van actiesporten, dan mag je de Red Bull Illume Image Quest niet missen als kans om hierin nog meer ervaring op te doen. Lees hier meer over deze interessante internationale fotowedstrijd.

Over de Red Bull Illume Image Quest
Dit jaar vindt de derde editie plaats van de Red Bull Illume Image Quest. De eerste editie werd in 2007 gehouden en de tweede editie vond plaats in 2010. De Red Bull Illume Image Quest is een internationale fotowedstrijd waarbij de organisatie de mooiste, meest uitdagende en meest creatieve actiefoto’s ter wereld selecteert van avontuurlijke sporten. Het doel is om actiefoto’s tot kunst te maken om zo ook het grote publiek met deze tak van de fotografie kennis te laten maken. Bij de laatste editie van deze wedstrijd ontving de organisatie maar liefst 23.000 foto’s van 4800 fotografen uit 112 landen. De grote winnaar van deze wedstrijd in 2010 was Chris Burkard uit de Verenigde Staten. Hij maakte een prachtige actiefoto van een surfer op de golven voor de westkust van Chili, die vooral uitblonk vanwege de indrukwekkende belichting.

Categorieën en prijzen
De Red Bull Illume Image Quest bestaat uit tien categorieën, namelijk: Close-up, Energy, Experimental, Illumination, Lifestyle, New creativity, Playground, Sequence, Spirit en Wings. In totaal worden er 50 foto’s geselecteerd door internationale juryleden en fotoredacties van vooraanstaande magazines. Deze 50 geselecteerde foto’s worden vervolgens gebruikt voor het opzetten van een unieke fototentoonstelling die over de hele wereld reist. Er wordt naast één grote winnaar voor de hele wedstrijd ook een prijs per categorie uitgereikt. Verder wordt er ook nog door atleten de Atlethes’ Choice Award uitgereikt en de publieksjury bepaalt wie de Peoples’ Choice Award mee naar huis mag nemen.

Een goede oefening in actiefoto’s maken
Het meedoen aan fotowedstrijden is, zoals we in de inleiding van dit artikel al schreven, een goede manier om ervaring op te doen. Een fotowedstrijd is een goede voorbereiding op het werken binnen de professionele fotografiebranche. Je foto moet namelijk, net als wanneer je voor een opdrachtgever werkt, aan bepaalde criteria voldoen. Het stimuleert je om goed na te denken over het complete concept. Het is ook een goede manier om op zoek te gaan naar jouw unieke stijl en om een eigen werkwijze te ontwikkelen. Slaag je er de eerste keer niet in, dan zijn er geen grote consequenties aan verbonden. Lukt het wel, dan kan het winnen van een fotografiewedstrijd als deze een belangrijke opstap zijn naar meer!

Inschrijving Red Bull Illume Image Quest
Iedereen kan zich voor deze fotografiewedstrijd inschrijven. Het maakt niet uit of je een amateur fotograaf, een student fotografie of een professionele fotograaf bent. Je kunt je inzending voor de Red Bull Illume Image Quest nog insturen tot 30 april 2013. Voor meer informatie zie: www.redbullillume.com.

Comments

comments

© Copyright Fotografie Academie