Tips voor fotografie exposities zomer 2013

De zomervakantie is de ideale gelegenheid voor leuke uitstapjes. Voor een fotografieliefhebber is er natuurlijk niets leuker dan een uitstapje dat geheel in het teken van fotografie staat. Daarom hebben we hier een aantal leuke tips voor fotografie exposities die deze zomer zullen plaatsvinden. Veel plezier!

FotoMuseum Antwerpen: You Ain’t Seen Nothing Yet
Van 28 juni tot 6 oktober 2013 kun je in het FotoMuseum in Antwerpen de expositie You Ain’t Seen Nothing Yet gaan bewonderen. Deze expositie laat zien hoe fotografie en muziek op een treffende wijze bij elkaar komen. Artiesten uit de muziekindustrie schakelen namelijk vaak de beste fotografen in om hun muziek in beeld te brengen.

Fotografen spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van de hoes van een album, het maken van een sprekend portret van een artiest of band of voor een fotoreportage bijvoorbeeld van een tour of achter de schermen van een belangrijk optreden. Ook voor promotiemateriaal als foto’s voor op de website, posters en affiches met de aankondiging van een concert doen muzikanten een beroep op professionele fotografen met veel creatief talent.

Tijdens deze expositie kun je werk bewonderen van onder andere Joris Bulckens, Dean Chalkley, Daniel Cohen, Charlie De Keersmaecker, Koen Keppens, Ryan McGinley, James Mollison, Alex Salinas, Michael Schmelling, Olivier Sieber, Alex Vanhee, Eva Vermandel en Rob Walbers. Verder tref je er ook album art, videoclips, fotoboeken en een installatie van Radio Soulwax aan. Bezoekers van Rock Werchter hebben gratis toegang.

Ford Napoleon in Oostende: Bob Gruen
Een andere aanrader voor een fotografie expositie is de muziekfotografie expositie van de Amerikaanse fotograaf Bob Gruen. Deze expositie vindt plaats van 26 juni tot 15 september in het Fort Napoleon in Oostende. Bob Gruen reisde als fotograaf mee met vele bands en muzikanten, waaronder met Ike en Tina Turner, the Clash, The Rolling Stones, Sex Pistols, The Ramones, Blondie, Iggy Pop, David Bowie, Led Zeppelin en Madonna. Hij won vooral wereldfaam met de New York portretten die hij maakte van John Lennon en Yoko Ono.

Naast het werk van Bob Gruen kun je hier tegelijkertijd ook het werk van het aanstormend Belgische fotografietalent Anton Coene bewonderen. Anton Coene speelde zichzelf het afgelopen jaar in de kijker met zijn indrukwekkende foto’s van de Amerikaans-Belgische muzikante Trixie Whitley waarmee hij door zowel Europa als de VS reisde. Ook fotografeerde hij op succesvolle wijze de bands Black Box Revelation, Ian Clement, Kapitan Korsakov, Intergalactic Lovers, Wallace Vanborn, the Van Jets en Maya’s Moving Castle. Vorig jaar was Anton Coene bovendien de winnaar van de Jazz Bilzen Award voor rock- en popfotografie.

Fotonale Brugge 2013
Of wat dacht je ervan om deze zomer zelf als fotograaf aan de slag te gaan en een plekje te veroveren binnen een fotografie expositie? De dienst Cultuur van de Stad Brugge organiseert de Fotonale Brugge. Dit is een fotowedstrijd met aansluitend een tentoonstelling met het werk dat door de jury wordt geselecteerd. Uit alle inzendingen worden drie winnende werken gekozen die een geldprijs winnen. Het thema is ‘Contrast’ en mag zo breed mogelijk en vrij worden geïnterpreteerd door de fotograaf. Iedere fotograaf mag maximaal drie foto’s insturen. De deadline is 4 oktober 2013. Voor meer informatie: Fotonale Brugge 2013.

Comments

comments

© Copyright Fotografie Academie